Diskografia

SOLISTINA

TAPIO YLINEN: Nuoruus (2012)

“Nuoruus” -albumin teko kesti monista syistä paljon kauemmin kuin olisin toivonut. Opiskelu vei oman aikansa, mutta pääsyy pitkään tekoaikaan oli se, että levy-yhtiöni Eclipse Musicin saattaminen uskottavalle tasolle vaati useita albumeja ja liki viisi vuotta. Tein paljon töitä yritykseni eteen ja vasta sopivan hetken tullen saatoin keskittyä viimeistelemään tämän väljästi teema-albumin muotoon rakennetun laulukokoelman, joka nimensä mukaisesti käsittelee sitä, millaista on olla nuori mies tämän hetken maailmassa. Levy sisältää biisejä yli kymmenen vuoden ajalta. Vanhin sävellys “Viides vuodenaika” on vuodelta 2000 (kirjoitin siihen tosin uutta tekstiä aivan viime hetkillä), ja uusin “Kultakuume” syntyi kun levyn äänitykset olivat jo käynnissä. Seuraavan levyn tekemisessä ei menen näin kauan. Siitä pidän kiinni.

 

TUOTTAJANA

TAMMELA 33100: Muistatko illat (2013)

Folk-rock-duo otti minuun yhteyttä syksyllä 2012 ja he ehdottivat yhteistyötä. Pidin kovasti heidän biiseistään ja ryhdyin tuottajaksi. Levyn tekemisestä tuli mitä miellyttävin kokemus, ja päädyin äänityspöydän takaa myös soittamaan useita instrumentteja. Kädenjälkeni on siis varsin vahva tällä levyllä.

 

JUHANI VALKAMA: Kahleet (2009)

Tutustuin Juhaniin opiskellessani Tampereen Yliopistossa, ja hänestä tuli nopeasti yksi tärkeimmistä taiteilijakumppaneistani. Olemme tehneet yhdessä niin musiikkia, teatteria kuin radio-ohjelmiakin. “Kahleet” on kokoelma Juhanin hienoja biisejä, joista työstimme kahdestaan albumillisen laadukasta, kotimaista pop-rockia.

 

JUHANI VALKAMA & TAMPEREEN YLIOPPILASTEATTERI: Väkivaltamusikaali (2008)

“Väkivaltamusikaali” oli työläs, mutta erittäin antoisa näyttämötuotanto, jonka Soundtrack-levylle saimme taltioitua Juhanin ansiokkaat biisit. Näytöksissä musiikki nousi vielä pykälän lennokkaammalle tasolle, mutta oleellinen välittyy kyllä näistä harjoitusten lomassa äänitetyistä raidoistakin.

 

VIERAILIJANA

TIMO YLINEN: Suruaan se kitara soittaa – single (2002)

TIMO YLINEN: Tuulen nimi (1998)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *