Diskografia

SOLISTINA

TAPIO YLINEN + TATU RÖNKKÖ & MIIKKAEL ANTTILA: Left Unsaid (2017)

“It’s been a long time coming…” lauloi David Crosby aikoinaan. Tatu, Miku ja minä aloitimme tämän levyn tekemisen vuonna 2008 vakaana aikomuksena saada laadukas julkaisu aikaan. Olosuhteen ja aikataulut olivat kuitenkin meitä vastaan. Miku soitti Jenni Vartiaisen bändissä ja Tatu useissa menestyksellisissä ryhmissä, joten äänitysten ollessa puolessa välissä heidän keikka-aikataulunsa ja äänitysten jatkaminen olivat täydellisessä ristiriidassa. Puolivalmiit nauhat jäivät odottamaan viimeistelyään lähes vuosikymmeneksi. Kun kuuntelin nauhat monen vuoden tauon jälkeen ja minulle tarjoutui tilaisuus viimeistellä levy, tartuin siihen välittömästi.

Halusin yhdistää The Police -tyylisen voimatrio-soundin Wigwam -henkisiin filosofisiin kappaleisiin, ja lopputulos oli juuri niin laadukas kuin uskalsin odottaa.

 

TAPIO YLINEN & UNKA: Eläimistä ja kuolemasta EP (2016)

Yhteisjulkaisu lauluduo Unkan kanssa. Olimme samaan aikaan tekemässä singlejulkaisuja, ja olin tuottajana heidän kappaleissaan. Päätimme yhdistää kappaleet neljän kappaleen EP:ksi, koska kappaleiden aihepiireissä oli paljon yhteistä.

 

TAPIO YLINEN: Nuoruus (2012)

“Nuoruus” -albumin teko kesti monista syistä paljon kauemmin kuin olisin toivonut. Opiskelu vei oman aikansa, mutta pääsyy pitkään tekoaikaan oli se, että levy-yhtiöni Eclipse Musicin saattaminen uskottavalle tasolle vaati useita albumeja ja liki viisi vuotta. Tein paljon töitä yritykseni eteen ja vasta sopivan hetken tullen saatoin keskittyä viimeistelemään tämän väljästi teema-albumin muotoon rakennetun laulukokoelman, joka nimensä mukaisesti käsittelee sitä, millaista on olla nuori mies tämän hetken maailmassa. Levy sisältää biisejä yli kymmenen vuoden ajalta. Vanhin sävellys “Viides vuodenaika” on vuodelta 2000 (kirjoitin siihen tosin uutta tekstiä aivan viime hetkillä), ja uusin “Kultakuume” syntyi kun levyn äänitykset olivat jo käynnissä. Seuraavan levyn tekemisessä ei menen näin kauan. Siitä pidän kiinni.

 

TUOTTAJANA

MIKKO LÖYTTY: Höyhen (2018)

Olin tehnyt Mikon kanssa erinäisiä projekteja jo useamman vuoden ajan, kun Mikko ehdotti että tulisin äänittäjä/tuottajaksi tälle albumille. Toisena tuottajana toiminut Janne Luohivuori oli äänittänyt pohjaraidat 6-7 kappaleeseen, joten minun tehtävänäni oli tehdä niihin jälkiäänitykset, sekä tuottaa kokonaan 2-3 kappaletta. Lisäksi albumille oli jo aikaisemmin äänitetty 3 biisiä Juuso Nordlundin Studio JJ:llä. Monista lähteistä syntynyt kokonaisuus kuulostaa kuitenkin täysin yhtenäiseltä. Soitan kitaraa useilla kappaleilla. 

 

TAMMELA 33100: Muistatko illat (2013)

Folk-rock-duo otti minuun yhteyttä syksyllä 2012 ja he ehdottivat yhteistyötä. Pidin kovasti heidän biiseistään ja ryhdyin tuottajaksi. Levyn tekemisestä tuli mitä miellyttävin kokemus, ja päädyin äänityspöydän takaa myös soittamaan useita instrumentteja. Kädenjälkeni on siis varsin vahva tällä levyllä.

 

JUHANI VALKAMA: Kahleet (2009)

Tutustuin Juhaniin opiskellessani Tampereen Yliopistossa, ja hänestä tuli nopeasti yksi tärkeimmistä taiteilijakumppaneistani. Olemme tehneet yhdessä niin musiikkia, teatteria kuin radio-ohjelmiakin. “Kahleet” on kokoelma Juhanin hienoja biisejä, joista työstimme kahdestaan albumillisen laadukasta, kotimaista pop-rockia.

 

JUHANI VALKAMA & TAMPEREEN YLIOPPILASTEATTERI: Väkivaltamusikaali (2008)

“Väkivaltamusikaali” oli työläs, mutta erittäin antoisa näyttämötuotanto, jonka Soundtrack-levylle saimme taltioitua Juhanin ansiokkaat biisit. Näytöksissä musiikki nousi vielä pykälän lennokkaammalle tasolle, mutta oleellinen välittyy kyllä näistä harjoitusten lomassa äänitetyistä raidoistakin.

 

VIERAILIJANA

TIMO YLINEN: Suruaan se kitara soittaa – single (2002)

TIMO YLINEN: Tuulen nimi (1998)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *